16 July, 2020

Att spela med sina vänner eller mot främlingar online är något av det roligaste man kan göra. Multiplayer-spel innefattar alla spel där ni kan vara två eller fler spelare som antingen spelar med varandra eller mot varandra. Populära spel som tillåter fler än en spelare finner du ofta inom sport- och krigsspel.

Ett klassiskt multiplayer-spel som de flesta sportintresserade någon gång har spelat är FIFA och har du inte spelat det har du åtminstone hört talas om det. I FIFA kan du spela med eller mot dina vänner, hemma tillsammans i soffan, eller online. Förutom FIFA hittar du liknande principer i sportspel som NHL och NBA.

Populära multiplayer-spel inom krigsgenren

Krigsspelen har länge varit på tapeten och idag finns det många roliga spel som du kan spela med dina vänner. Ett klassiskt multiplayer-spel är Counter Strike som idag har växt och blivit en sport. I Counter Strike är det två lag mot varandra och lagen kan fyllas med såväl verkliga som fiktiva spelare.

Ett annat populärt multiplayer-spel som du kan spela tillsammans med dina vänner på konsol är COD, eller Call of Duty som det heter i utskriven form. COD har många likheter med ovan nämnda CS och kan spelas både lokalt och online, i lag med eller mot varandra. Här finns också flera spellägen för stor variation.

Roligare att spela tillsammans

Delad glädje är dubbel glädje och det är sant även när det kommer till spel. Om ni är två bästa vänner är det kul att avgöra vem som egentligen är bäst genom ett schysst multiplayer-spel, och det kan ofta väcka starka känslor. De sportintresserade gör upp genom en FIFA-turnering och de skjutglada med en Free-for-All.

I många multiplayer-spel är det också möjligt att samarbeta med varandra för att lösa olika uppdrag och utmaningar. I till exempel Halo kan du och din vän spela spelets ”campaign”, alltså spelets handling, ihop, för att övervinna alla hinder som kan dyka upp längs spelets gång. Att spela tillsammans rekommenderas varmt!

spel

Widgetized Sidebar

This panel is active and ready for you to add some widgets via the WP Admin